Woonkussen koeienhuid met leer en leren veter Albert 2

69,95

Kussen koeienhuid met leer

Uitverkocht

Artikelnummer: Koeienhuid Albert 2 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Stoer leren kussen van koeienhuid, onderkant is van leer.

Hieronder informatie over het leer waarvan het kussen gemaakt is en hoe u uw kussen het beste behandelen kunt.
EIGENSCHAPPEN EN ONDERHOUD BUFFEL LEER.
De achterkant van het kussen is gemaakt van buffelleder De buffel is een dier met zeer uitgesproken kenmerken zoals botten die uitsteken, een grove nek, en grote horens. Karakteristieke kenmerken van de buffelhuid zijn; insektenbeten, verhoornde plekken, geheelde schrammen van prikkeldraad, littekens van vechtpartijen met soortgenoten en kale grove plekken. Ook de haarinplant van het dier draagt zorg voor de natuurlijke uitstraling. De structuur van de grove nek met de nekplooien, is in het leder duidelijk terug te zien.

Dit leer is gemaakt van de toplaag van de huid, en heeft dus een stoere en wilde uitstraling, net zoals het beest zelf! De liefhebber accepteert dit alles, juist vanwege deze kenmerken. De kussens gemaakt van dit leer, zullen dus nooit perfect glad en uniform zijn; ieder dier heeft zijn levenskenmerken gespiegeld in de huid. Daarbij geldt ook dat de ene buffel de andere niet is. De huiden die gebruikt worden voor de kussens worden met plantaardige stoffen gelooid, waarna de nerf handmatig met olie wordt behandeld om het leder een ruig karakter te geven.

ONDERHOUD VAN HET BUFFELLEER
Het leer heeft een mooie natuurlijke uitstraling.Het leer heeft als nadeel, dat het in het begin nog wat kwetsbaar is voor vlekken, vanwege de open structuur van het leer, maar dit is slechts tijdelijk. Door het gebruik krijgt het leer een soort beschermlaagje, dat zorgt voor een mooie doorleefde glans, maar ook voor een ondoorlaatbaarheid wat vlekken betreft.

Het verdient aanbeveling het product niet langdurig in direct zonlicht te plaatsen, de UV stralen zorgen voor verkleuring.

Buffelleer is een natuurlijke leersoort, die in gebruik alleen maar mooier wordt. Hoe intensiever u gebruik maakt, hoe mooier en doorleefder het leer er uit gaat zien!

De huiden van de koeien zijn met zorg uitgekozen. Ze zijn ecologisch gelooid.

Voor alle duidelijkheid: voor de kussens van Skins by Nature is geen koe geslacht.

De huiden van de koeien waar wij voor kiezen, hebben een goed leven gehad, zijn grotendeels grasgevoerd, zij hebben overig voedsel gekregen van afvalproducten. Zij dragen bij aan volledige kringloop landbouw.

Door de huid te verwerken in een stoer kussen, blijft de koe nog jaren herinnerd.

Wij maken ook lederen en of koeienhuid kussens op maat. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Extra informatie

Binnen of buiten

Binnen

Kleur

Bruin, Wit

Formaat kussen

45×45