Hemp Eco stoffen per meter – Flora – Black-Eyed Susan – 772-04

119,00

Hemp Eco stoffen per meter – Flora – Black-Eyed Susan – 772-04

  • Minimale afname is 100 cm

Beschrijving

Stoffen per meter, minimale bestelhoeveelheid is 1 m.

Stofbreedte is 140 cm 4600 gr/m2

Waterbestendig | kleurvast | vlekbestendig | schimmelwerend /sierkussens buiten tuin loungekussen / tuinmeubel kussen / weerbestendig tuinkussen / buitenkussens

Hemp Collection

 

De collectie Hemp die bestaat uit nieuwe bekledingsstoffen met oersterke hennepvezels als basismateriaal. Het elegante, naturelle kleurenpalet en de subtiele dessins en texturen geven de collectie een pure, natuurlijke uitstraling – perfect voor de bekleding van buitenmeubels én voor een heerlijk buitengevoel binnenshuis.

De natuur is onmiskenbaar de inspiratiebron voor deze nieuwe collectie, die bestaat uit drie verschillende thema’s met bijpassende texturen: Fjord & Spiced, Flora & Hortus en Botanic. De eerste is als een frisse zeebries met de sfeer van een grillige Scandinavische kustlijn en gletsjers, gecombineerd met de aardse kleurstellingen van specerijen en kruiden. De laatste twee sub-collecties worden gesierd door subtiele plant- en bladpatronen in stijlvolle groene kleurschakeringen.

IN WEER EN WIND

Het natuurlijke en sterke basismateriaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hennepvezels worden niet voor niets al eeuwenlang gebruikt voor het vervaardigen van touw, zeilen en tenten. Zonlicht, regen en intensief gebruik worden door hennep moeiteloos doorstaan. Hennep filtert bijvoorbeeld maar liefst 95 procent van de uv-stralen. Ook de productie van het materiaal is uitermate duurzaam. De hennepplant groeit snel en levert per hectare een veel grotere hoeveelheid grondstof dan vlas of katoen.

SPECIALE ECO-BEHANDELING: WATERPROOF EN VLEKVRIJ

  • Het textiel in de collectie Hemp is voorzien van een speciale eco-finish; de nog onbewerkte hennepvezels worden eerst gewassen met een natuurlijke zeep met extracten van gefermenteerde citroenen om de aanwezige resten van wax en olie te verwijderen.
  • Vervolgens wordt een speciale, geconcentreerde siliconenlaag aangebracht die geheel onzichtbaar is maar de stof waterproof, vlekvrij en antistatisch maakt. Vuil, water en andere vloeistoffen krijgen geen vat op het textiel en dus is het gegarandeerd klimaatbestendig.
  • De eco-behandeling is PFOA-vrij, voldoet aan de Europese REACH-wetgeving voor het terugdringen van chemische stoffen en is veilig voor de huid en het milieu.

HET BETERE BUITENLEVEN

Tegenwoordig is het betere buitenleven veel meer dan een trend. Het is een manier van leven, een geestesgesteldheid. Buiten koken, eten en loungen verhoogt de kwaliteit van leven en draagt bij aan een gevoel van wellness en vrijheid. Kleine of grote plekken ‘en plein air’ worden meer dan ooit op een persoonlijke manier ingericht. De collectie Hemp  is ideaal voor het decoreren van elke ruimte, zowel binnen als buiten, waarbij deze op een elegante en stijlvolle manier versmelten en een ontspannen, frisse flow creëren.

Met deze innovatieve collectie hijst Skinsbynature het zeil in top, in volle vaart naar een nieuwe horizon: een mooiere, duurzame wereld.

FLORA

Composition 55% PL HUV, 45% HEMP/CA
Weight 460 gr / m2 +/- 5%
Roll Width 140 cm +/- 3%
Roll Length 20 – 25 meters
Repeat
Abrasion resistance >35.000 cycles Martindale +/- 10% UNI EN ISO 12947-2:2000
Pilling Grade 4 (change at 5000 turns) UNI EN ISO 12945-2:2002
Dry clean fastness Colour change 4-5 UNI EN ISO D01:1995
Rub fastness Dry 4-5 / Wet 3 UNI EN ISO 105-X12:1995
Light fastness weathering Light colour 6 / Medium-Dark colour 6/7 UNI EN ISO 105-B04/00 Weathering
Fastness to Chlorinated water 4-5 UNI EN ISO 105 E03:2010
Treated ECO Silicon-Water Repellent-Soil & Stain resistant
Flame resistance BS 5852:2006 Cigarette under test / BS 5852:2006 Match under test / CAL TB 117-2013 Under test
Care instructions

Extra informatie

Soort stof

Binnen, Buiten

Binnen of buiten

Buiten

Effen of Print

Jaquard

Kleur

Geel, Grijs

Materiaal

Hennep, Polyester