Stof per meter – Dinamica Classica – Vegan- PET – Microfibre fabric – EPD – Nile blue 9074

111,00

Dinamica Classica – PET – Microfibre fabric – EPD – Nile blue 9074

  • Minimale afname is 100 cm

Artikelnummer: Dinamica Classica - PET - Microfibre fabric - EPD - Nile blue 9074 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Stoffen per meter, minimale bestelhoeveelheid is 1 m. Voor meer info : https://dinamicamiko.com/en/

Stofbreedte is 140 cm 88% Pe 12%Pu

INFORMATIE DINAMICA CLASSICA

Dinamica Classica is een exclusieve en tijdloze microvezel stof, verkrijgbaar in 111 kleuren van basiskleuren tot de meest modieuze tinten.

Dinamica Classica is ecologisch ontwikkeld volgens een revolutionaire en nieuwe techniek en heeft alle voordelen van moderne technologie.
Dinamica ademt, kreukelt nauwelijks en kan gewassen worden op 40 graden.
Dinamica wordt gegarandeerd voor 5 jaar tegen veroudering, fabrieksfouten, lichtechtheid en pilling bij normaal gebruik.

SPECIFICATIE DINAMICA CLASSICA

Compositie 88% polyester / 12% Polyurethane
Breedte 142 cm
Gewicht 265 gram per m2
Martingdale 50.000 martindale/end point 116.000 ISO 12947-1-2-3-4
Lichtechtheid 5 blue scale (ISO 105 B02)
Wrijfechtheid 4-5 (wet/dry) ISO 105 X12
Pilling 5 (scale 1-5) ISO 12945-2
Schoonmaken 40 graden wasbaar
Vlamvertragendheid BS 5852 P.1 Source 0
Callafornia Bull. 117 Sec. E.
Kan vlamvertragend worden gemaakt om de volgende specificaties te halen FAR 25.583 – UFAC CLASS 1 – NFPA 260 CLASS 1 – CRIB 5 – A

TODAY THE ENVIRONMENT HAS A NEW ALLAY. YOU

ARE YOU AWARE OF THE CONSEQUENCES OF YOUR CHOICES?

Dinamica® is een eco-suède die milieuvriendelijker is dan andere, vergelijkbare producten. De stof bestaat uit een combinatie van gerecyclede PET-flessen en polyester vezels. Het productieproces van Dinamica® is vergelijkbaar met dat van papierrecycling waarbij geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke chemische oplosmiddelen.

Dinamica® bestaat voor 70% uit gerecycled polyester. In een kleine meter suède zit 300 g gerecycled polyester, ofwel 20 PET-flessen.

In 1 jaar wordt er ruim 600 km aan Dinamica® geproduceerd, ongeveer de oppervlakte van 125 voetbalvelden. Amerikanen kopen naar schatting 29,8 miljard PET-flessen per jaar. Elk jaar worden er voor de productie van Dinamica® 1,5 miljoen PET-flessen gerecycled, ofwel 0,05% van het aantal gebruikte PET-flessen in de Verenigde Staten.

Het recyclen van het polyester uit PET-flessen zorgt voor 64% minder energieverbruik en 60% minder CO2-uitstoot in vergelijking met het klassieke productieproces van polyester uit olie. Als we vier dagen per week onze auto en televisie niet gebruiken, besparen we hetzelfde!

Wat zeggen deze cijfers nu eigenlijk? Dat Dinamica® een milieubewuste keuze is die impact heeft op de toekomst. Het is informatie waardoor u een verstandige keuze kunt maken en ook uw steentje kan bijdragen aan een beter milieu.

DINAMICA® IS “PETA-APPROVED VEGAN”

De milieu- en diervriendelijke microvezel.

PETA heeft Dinamica® veganistisch en diervriendelijk verklaard. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is met meer dan 6,5 miljoen leden en sympathisanten de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Zij hebben Dinamica® bekroond met het ‘PETA-Approved Vegan’-certificaat. Er is dus geen gebruik gemaakt van dierlijke materialen bij de productie.

De certificering garandeert de ethische kwalificatie van een bedrijf dat geen dieren betrekt in de productiecyclus. Het logo maakt duidelijk dat het product veganistisch is.

Microvezel stof Dinamica® onderscheidt zich niet alleen vanwege zijn duurzame en milieuvriendelijke karakter, maar is bovendien diervriendelijk.

Dinamica® is 'PETA-approved vegan'

Extra informatie

Soort stof

Binnen, Buiten

Binnen of buiten

Binnen

Effen of Print

Jaquard

Kleur

Blauw

Materiaal

Linnen, Polyester, Wol

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl